Tur ved Hersjøen

Gjengen på tur ved Hersjøen i fabelaktig vintervær 25. mars. I bakgrunnen ser vi Bringen.

Det har vært en merkelig vinter. Førjulsvinteren var mild, og med unntak av et kraftig snøfall i slutten av november, kom nedbøren som regn. Januar var tørr og heller kjølig med konstant strivind fra sør-øst. Februar var også knusktørr med enda mer heftig vind fra den samme retningen, men denne måneden ble rekordmild. Tørrværsrekord ga oss en barmarksvinter av de sjeldne. Det var kun høyereliggende og indre strøk av Trøndelag som kunne by på antydning til skiføre :-O

Tur ved Synnåsen
Tur fra Synnåsen til fellessetra sammen Kjersti og vovsene først i februar.
Det er en blanding av skaresnø og barmark.

Tur ved Synnåsen
Malin i farta. Det er godt å løpe når underlaget er hardt.

Tur ved Synnåsen
"Fant du noe interessant, Birch?" Det er mange spennende lukter som må sjekkes.

Mars måned har også vært ganske mild, men nå fikk vi etterhvert inn fuktigere luft. Det startet med et lett snøfall og vi kunne bevege oss der det hadde vært islagt inne i Ausa. Kjersti og jeg feiret 8. mars med en tur i eventyrskogen :-)

Tur i Ausa
Tur i eventyrskogen. Malin viser veg.

Tur i Ausa
Godt med litt bekkevann, synes Birch, Malin og Tuva.

Tur i Ausa
Det er trangt og kronglete langs bekken, men også veldig spennende :-)

Tur i Ausa
Tuva klarer aldri å motstå et forfriskende isbad om våren. Grøss! :-P

Det ble ikke med et beskjedent lite snødryss. Helga 14. - 16. mars lavet snøen ned og vovsene måtte få på kondomdress for første gang i år. Fuktig nysnø er ikke digg for myk hundepels :-S

I TA-skogen
Vi går tur i storskogen uti Ausa etter å ha trent feltsøk på hundeklubbens område. Her er det ikke så mye snø som i åpent lende, men det klabber lell. Greit å være utstyrt med hensiktsmessig påkledning ;-)
Foto: Kjersti Zahl

Tur ved Hersjøen
Fast underlag i scootersporet med litt nysnø på toppen gjør det mulig for oss å ta en lengre tur på beina fra Synnåsen opp mot høydene ved Hersjøen. Bratte oppoverbakker og mange varmegrader reduserer farten på både to- og firbente, men hvem klager på slikt når været er så vakkert? Vi storkoser oss i vårsola den 25. mars :-)

Takk for fine turer i vinter, Kjersti, Arja, Birch, Malin og Tuva!

fredag, november 22, 2019