Malin og Tuva ved Skytholet med Østrungen som bakgrunn.

 

På tide å avslutte fjoråret kanskje? :-)

2013 ble et "tenkeår" for meg. Malin fikk jo viltsporchampionatet sitt i 2012, så hva nå? Jeg tror også "lufta gikk litt ut av ballongen" da jeg måtte ta farvel med Pippi tidligere enn forventet. Det ble veldig tomt rundt meg da hun forsvant - hun hadde jo vært skyggen min i godt over 12 år.

Først noen hyggelige minner fra en solfylt augustmåned:


Malin i full fart i blomsterenga på Årsøya


- og Tuva i den samme enga.


Og etterpå var det tid for et bad og litt vedsanking i Selbusjøen.


Tuva er mest opptatt av å spane under vann.

Siste helga i august holdt jeg årets siste blodsporkurs med 6 deltakende hunder av forskjellige raser. 8. september var jeg prøveleder på NSK sin bevegelige jaktanleggsprøve på Stjørdal hvor Monica G. Holthe dømte. Helga etter var jeg på Støren for å se på JAL og møte hyggelige spanielvenner. Der fikk Malin trent litt apport av and på vann - noe som ga skikkelig mersmak :-)


Malin med godt grep på stokkanda. Foto: Anita Fløan

Høsten 2013 ble lang og utrolig fin og vi utnyttet tiden til kvalitetstrening av bruksspor, søk og apportering sammen med klubbvenner i STBK.


Tuva trener banesøk på gresset i Ausa.


Malin søker etter ballen som ligger under en av kassene. Foto: Geir Kojedal

Lørdag 21. september var det tid for STBK sitt årlige KM i bruksspor, som ble utvidet med en apportøvelse denne gangen. 7 deltakere med 12 hunder deltok og det ble en meget hyggelig dag med uhøytidelig konkurranse og grilling av pølse. I fjor ble jo Tuva klubbmester, men denne gangen var det Malin som ble best av mine med en andreplass, mens Tuva kom på en delt 4. plass :-)


I midten klubbmester 2013, Line Garberg m/ Killer, t.v. nr. 2 Malin og t.h. nr. 3 Hilde Garberg m/ Chicco. Foto: Anita Fløan


Deltakere på KM, f.v. Hilde Garberg m/ Chicco, Line Garberg m/ Killer, Anita Fløan m/ Lego, Kristin Kolåseter m/ Maja, Kjersti Zahl, undertegnede m/ Tuva og Malin og Berit Storhaug m/ Inox. Foto: Ailin Fløan

Og ellers inneholdt høsten 2013 følgende på hundefronten:

Jeg var instruktør på 1 grunnkurs lydighet og 2 valpekurs. Jeg avholdt også et helgakurs i bruksspor. I tillegg dømte jeg 4 fersksporprøver med Kristin Kolåseter som dommerelev/ aspirant - alle med vellykket resultat. Jeg dømte også 1 bevegelig blodsporprøve. 

Før jul kom vi igang med å trene på en ny hundesport - Smeller - som handler om forskjellige søksøvelser og markering. Vi trener innendørs på STBKs lokaler på Moslet verksted, og vovsene syns det er kjempemorsomt :-)


Tuva markerer på lærbit som ligger under plastflisene - og får belønning ifa godis.
Foto: Stig M. Berg

Kort oppsummert ble altså året 2013 ikke et konkurranseår, men jeg tror ikke vovsene tok noen "skade" av det siden aktiviteten på treningsfronten var omtrent like stor som ellers. Så får jeg se hva som evt frister av prøver i året som har startet.

Godt nytt og aktivt hundeår! :-)

fredag, november 22, 2019