Så har vi passert midtsommer og dagene blir smått om senn kortere igjen - dessverre. Men forhåpentligvis har vi en del sommervær til gode enda slik at vi får ladet batteriene enda mer før høstmørket senker seg over oss :-)

Våren og forsommeren har gått fort og som vanlig på denne tiden av året har det vært travle tider på hundefronten. I mai avholdt jeg 3 helgakurs i blodspor, hvorav 2 i regi av STBK og et for Retrieverklubben i Trondheim. 8. juni hadde jeg noen timer med aktivisering for Shibaklubben på deres jubileumshelg på Storsand camping. Det handlet om grunnelementene i lydighet og litt innføring i spor og blodspor. - Veldig hyggelig :-)

I travle tider på kursfronten blir det mindre tid til egentrening, men vovsene fikk da litt sportrening utover i mai og juni. Pga tidsbrist ble det ikke så mange blodspor, men skankeslep er også gøy, syns damene. Vi fikk også noen fine fellestreninger sammen venner.Odin har gått bruksspor og får leke litt ekstra med sluttapporten sammen matmor Christina Moe.Maya leker med skanken hun fant i enden av sitt slepespor. Matmor Kristin Kolåseter holder tråden.Malin fikk gå nattspor med blod og det er stas. Det er skanken også.Tuva digger også skank :-)

Det har vært svært stille på konkurransefronten hittil i år for min del. Jeg hadde meldt på Malin til NRK sin blodsporprøve på Lundamo søndag 16. juni, men da både Tuva og Malin hadde slitt med magetrøbbel i nesten ei uke og enda ikke var bra, valgte jeg å trekke meg fra prøven. Da var det bare Selbuprøven igjen for oss denne sesongen.

Selbuprøven er jo vår egen prøve og siden jeg sitter i blodsporkomiteen er dette også "mitt" arrangement. Mye å forberede både når det gjelder sporleggere og papirarbeid, så trening av egen hund gikk litt "over stokk og stein". Men det er kanskje det som skal til for å trigge til topp insats på selve dagen? Malin sporet på sitt beste og ble belønnet med 1. m/ HP av dommer Gunnar Bostad, og ble i tillegg kåret til prøvens 3. beste hund. Det var 29 deltakende hunder og fullstendige resultater ligger ute på STBK sin hjemmeside.De 3 beste på Selbuprøven 2013. F.v. Dina Arnevik m/ Mira, prøvevinner Elin Setseng m/ Avita og nr 3 meg og Malin. Foto: Hilde Kolstad

De siste ukene har noen av oss i STBK kost oss med en "gammel" aktivitet - vi har trent bruks, noe vi gjorde ofte på 90-tallet. Budføring - Line Garberg sender Inox tilbake til matmor Berit Storhaug - dette er gøy!Killer sitter pent ved figurant Stig og venter på tillatelse til å løpe tilbake til matmor Line.

Jeg har selvfølgelig også benyttet fint turvær til å komme meg ut i marka sammen vovsene, både alene og med gode venner.Tur inni Ausa med Kjersti Zahl, Birch og Arja - og posering :-) Foto: KjerstiUke 28 var Kristine og Atle på besøk og på torsdag fikk vi en lang, fin tur fra Sørungen inn til Nålbogen (ca. 1,5 mil). - Uka ble viet til familiesamvær og feiring av diverse bursdager på Malvik - Veldig hyggelig :-)

Sommerværet har vært sånn ymse i år - som det bruker å være. Men uansett vær så blomstrer rosebuskene mine først i juli og det er virkelig et syn for øyet.Mandarinrose. Jeg har 2 store busker av denne øyenfryden.Hurdalsrose - en stor og meget hardfør busk og også en favoritt.

Den siste uka har vært søkkvåt og lite fristende til hundetrening - og jeg ender opp med turgåing i stedet. Men nå har værvarslinga lovet bedre vær framover så da blir det spor, apporttrening og lydighet som står på programmet. Og forhåpentligvis blir det mye hyggelig fellestrening sammen gode venner også.

- Ha en fortsatt god sommer! :-)

 

fredag, november 22, 2019