Malinbekk

Malin vasser i bekken, dvs i vannet som renner oppå isen som dekker bekken.

Ja, så kom endelig våren - og alle hjerter gleder seg :-)

Etter mange uker med kulde og skiftende vær inkl. mye sol, kom væromslaget søndag 14. april med regn. Det er alltid en egen opplevelse med det første vår-regnet, syns jeg. Det bringer fram luktene i naturen igjen.

Dagen etter kom sola og sønnavinden - og plutselig var det vann over alt oppå den snø- og isdekte marka.

Tuva-i-isvann

Tuva elsker å vasse i isvannet, mens Malin ser tingene an litt. Åkrene uti Ausa ble forvandlet til innsjøer og det fosset og rant bekker over alt. 

Gamle spor i snø

Dagen før laget jeg spor i snø her. Nå hadde sporene fått en helt ny dimensjon :-)

Lavogmose

Et smykke, en sammensatt verden av mose og lav på ei tørr ospegren.

Parkeringsplassen

STBK sin parkeringsplass i Ausa ble forvandlet til en stor innsjø. Fin å vasse i, men ikke egnet for folk uten støvler - eller som parkeringsplass på ei stund framover :-O

Tur m Kjersti

Tre dager etter, dvs torsdag 18. april, hadde det skjedd dramatiske forandringer på åkrene i Ausa. Veldig mye snø hadde blitt forvandlet til vann og forsvunnet i bekken. Telen var derimot ikke merkbart mindre, så det var fremdeles mange vanndammer å vasse i for dem som liker det :-)

Leirfivel

Ved utgangen av april kan vi fastslå at våren er heller sen i år. Det er fremdeles mye tele i bakken, så det er smått med blomster og grønne strå. Tranene kom først 17. april - vanligvis kommer de i løpet av de første dagene i måneden. Måkene var her den 25. og da så jeg den første tjelden også. Hagesangeren har kommet, men det er veldig lite insekter å se, så det er nok magre tider for den.

Våren og april er lunefull. Det kommer stadig nye snøfall og vinden er kald. Men dagene blir lengre så vi er nok på rett veg, om enn i et langsommere tempo enn noen av oss foretrekker :-)

"Kom mai du skjønne, milde, gjør skogen atter grønn."

fredag, november 22, 2019