Tur ved Hersjøen

Gjengen på tur ved Hersjøen 26. mars.

Det har vært en lang vinter. Etter det første snøfallet i oktober i fjor har det nesten vært sammenhengende minusgrader, noe som har resultert i at telen går langt ned i jorda og at isen fremdeles ligger tykk på alle vann og bekker her hos oss. Det har også vært en vinter med mye fint vær og silkeføre, så det har blitt mange turer med ski på beina for undertegnede :-)

Ausa i kaldt vær

Januar var både kald og snøfattig og vi kunne bevege oss over alt i terrenget på stivfrosset underlag - og vi koste oss med fine turer sammen Kjersti Zahl og hennes 2 kromfohrländere, Arja og Birch.

Tuva midt i istiden

Barfrost og store "skøytebaner" på åkrene resulterte i et veldig spesielt fenomen - de ble dekt av iskrystaller store som tefat. Det var utrolig fasinerende å gå på for både folk og dyr :-)

Iskunst

Det ble å legge seg paddeflatt for å prøve å fange lyset og få fram det lekre mønsteret. - Og jeg ønsket meg veldig et skikkelig makro-objektiv.

Tuva og Malin i farta

Da snøen kom ble det verre å ta seg fram på beina, men innimellom var vi så heldige at noen kjørte snøscooter på åkrene uti Ausa og laget fine spor å gå på. Tuva og Malin satte stor pris på en skikkelig spurt - Her kommer vi, morsan! Ha godbitene klare!

Trugetur i Ausa

Mars opprant med supre forhold for trugetur, og Kjersti og jeg benyttet finværet til litt fotografering av vovsene.

Skitur på silkeføre

Kuldegrader og puddersnø, men flatmark, så ingen fare for snøras. Vi koser oss på skitur ved Ustantjønna innerst i Ausa. Vovsene fant både ferske elgspor og elgsenger, så det er flere enn oss som trives her inne i marssola.

Påska forløp rolig med litt besøk hos nærmeste familie, men uten noen fjelltur for oss. 

- Og ellers har vinteren selvfølgelig inneholdt en del hundetrening. Vi har hatt brukstrening uti Ausa i helgene og tematrening på klubblokalet til STBK hver onsdag. Siste helga i påska ble det sportrening på snøunderlag - og det var stas å komme igang :-)

Nå ønsker vi oss veldig vår og barmark. Her i Selbu har vi labbet i snø lenge nok nå :-P

fredag, november 22, 2019