Tur i desembersol!

Da er det på tide å avslutte året 2012. Det har vært et fint år med mange fine stunder – men også vemod og sorg.

De siste månedene forløp omtrent som tidligere måneder på hundefronten; ganske travelt med kurs, trening og litt konkurranse.

Siste helga i august avholdt jeg årets siste blodsporkurs for STBK i Selbu med 6 hyggelige og ivrige deltakere med hhv elghund (2 stk), toller, golden, hvit gjeterhund og dachs. I løpet av de første ukene i september arrangerte Monica Holthe (dommer) og jeg 4 bevegelige jaktanleggsprøver, hvorav 3 i Selbu og 1 på Støren i forbindelse med Norsk Spaniel Klub avd. Trøndelag sin jaktprøve der.

Helga 22. – 23. september var det tid for høstens spanieltreff på Midtkiløra Camping og Hundesenter i Hegra. Der holdt jeg et minikurs i feltsøk med avsluttende konkurranse på lørdag. Om kvelden feiret vi oss selv/ våre hunder og årets bragder/ nye titler – veldig hyggelig :-)

KM pinnespor

Søndag 30. september arrangerte STBK sitt KM i pinnespor. Jeg hadde ansvaret og regien denne gangen, men hadde fått super hjelp til de praktiske forberedelsene (dvs oppmåling og disponering av sporterreng) av Kjersti Andresen og Kjersti Zahl dagene før. 9 deltakere med 15 hunder (4 tollere, 6 cockere, 2 basset, 1 springer, 1 collie og 1 dachs) stilte til start. Første runde med rette spor på grasåker ved travebanen og 8 hunder med hver sin fører gikk videre til vinkelspor i skogen uti Ausa. 4 hunder fikk full pott (4 + 3 pinner) og vi måtte ha superfinale som gikk på den ene av klubbens grassletter. Det var 6 minimale småtterier som var lagt ned i sporene og nå fikk vi 2 x uavgjort. Vi måtte ha ny superfinale om 3. og 4. plass (fant 4 gjenstander) – og om 1. og 2. plass (fant 5 gjenstander). Nye spor på annen grasslette med enda mindre småtterier og vi fikk en endelig rangering av finalistene: Nr 4 m/ 3 (totalt 14) gjenstander ble Kristian Isaksen og cocker Trym, nr 3 m/ 4 (totalt 15) gjenstander ble Johanna Järnegren og toller Jing, nr 2 m/ 4 (totalt 16) gjenstander ble Tone G. Larsen og cocker Mia og nr 1 og Klubbmester m/ 6 (totalt 18) gjenstander ble Wenche og cocker Tuva (supersnifferen personlig!). – Hurra for oss og grattis til alle! :-)

På kursfronten hadde jeg ansvaret for 2 valpekurs og 1 grunnkurs lydighet. I tillegg introduserte jeg et nytt kurs i klubben – nybegynnerkurs i feltsøk. Dette ble fordelt på to påfølgende lørdager i november, noe som fungerte veldig godt.

Det ble ikke så mye uketrening på vovsene i høst, men vi har stort sett utnyttet helgene til sportrening og apporttrening i form av feltsøk og lignende.

Tur i snø

Høsten 2012 ble veldig fin værmessig. Vi fikk et lite sjokk i oktober da vi fikk en forsmak på vinteren allerede uke 43, men noen dager med mildvær fjernet bortimot all snøen igjen først i november. og vi fikk en flott og til tider kald avslutning på året med mange turer i marka for vovsene og meg – alene eller sammen Kjersti Zahl og hennes 2 kromfohrländere Birch og Arja.

I løpet av året hadde jeg merket at både synet og hørselen til Pippi hadde blitt stadig dårligere. Da høsten kom og det ble mørkere fikk hun mer problem med å se hvor jeg var dersom hun kom litt unna meg på tur. Siden ørene heller ikke fikk med seg særlig mye, ble det til at hun gikk tett i hælene på meg, og det fungerte bra når vi var på kjente steder. Hun var sprek og satte tydelig pris på å være med på tur, men det var merkbart hvor sliten hun ble av å konsentrere seg ekstra for å fungere både ute og inne. Det ble til at hun sov stort sett hele tiden med unntak av mattid og lufting. – Min glade og pigge Pippi forsvant mer og mer – hun var en skygge av det hun hadde vært i 12,5 år. 18. desember tok jeg min tyngste avgjørelse til nå: Jeg valgte å ta farvel med min hvite ”hvirvelvind”. Sorgen hadde ligget som en klump i brystet hele høsten – jeg visste jo at det var ingen veg tilbake og at det var mitt ansvar å avslutte når tiden var inne.

Min elskede og kjæreste lille venn. Vi opplevde så utrolig mye sammen og du har gitt meg uendelig mange gode minner. Jeg vil alltid savne deg!

Jeg trøster meg med at du løper på grønne enger sammen Momo og Lita, og at syn og hørsel er like skarp som før.......

fredag, november 22, 2019