En sommer er over og det er tid for litt oppsummering av den.

Etter at Malins Viltsporchampionat var vel i havn tok vi en pause i treninga og koste oss med sommerferie sammen barn, barnebarn og svigerbarn. Det ble til og med noen dager med bilferie til Lillehammer og Hunderfossen familiepark :-)

Og ellers hadde jeg meldt på både Malin og Tuva til en blodsporprøve til i år, dvs Spanielklubben sin prøve på Lundamo 12. august. I tillegg skulle jeg hjelpe til som sporlegger på den prøven. Pga stor påmelding ble det trekking og jeg fikk bare med en hund – og jeg valgte Malin siden hun har vært den stabile i år.Lego har gått spor og funnet hjorteskanken. Vanja, Berit og Tove applauderer :-)

Etter noen uker med pause var det på tide å begynne forberedelsene til prøven. Siste helga i juli inviterte jeg til sportrening på Selbuskogen. Berit Storhaug, Tove Kaspersen og jeg la 7 nattspor. I tillegg ble det lagt ut 4 dagspor søndag morgen. De som deltok var Vanja Sliwa m/ Anderz (springer), Anita Fløan m/ Lego (springer), Tove Kaspersen m/ Lea og Rikke (springere), Berit Storhaug m/ Jelly (korthårscollie) og Inox (storpuddel), Dina Arnevik m/ Mira og Issi (springere) og jeg med Malin, Tuva og Pippi. – Det ble en hyggelig dag med masse trasking i godværet – og stort sett fin sporing.Kjersti og Arja leker med skanken etter et meget vellykket sporarbeid.

Helga etter var det NM-Blodspor på Nord-Møre med flere deltakere fra vår klubb og spanielavdeling, men uten noen kjente på pallen. - Jeg inviterte igjen til felles sportrening og denne gangen ved Østrungsvegen. Nå skulle vi utnytte både lørdag og søndag. Fredag kveld la Kjersti Zahl og jeg ut 4 nattspor ved høyspenten, og lørdag ble det lagt ut 4 slepespor (skank). De som deltok var Kristin Kolåseter m/ Lille og Otto (basset fauve), Tove Kaspersen m/ Lea (springer), Kjersti Zahl m/ Arja og Birch (kromfohrländere) og meg m/ Malin, Tuva og Pippi. Alle hundene sporet meget godt denne dagen :-)

Før vi ga oss for dagen la Kristin, Tove og jeg ut 6 nattspor v/ Altentjønna. Morgenen etter ble det i tillegg lagt ut 5 slepespor. Deltakere søndag var Kristin m/ Tyri (strihårvorsteh) og Lille, Tove m/ Lea og Rikke, Kjersti m/ Arja og Birch, Berit Storhaug m/ Jelly og Inox og jeg med mine tre. – Og det er ikke så dumt å trene 2 dager på rad dersom man passer på å variere sporene, for denne dagen var sporarbeidet enda bedre enn dagen før – og det er godt gjort ;-)Malin elsker å vise fram skanken som hun fant i sporslutt. Og Kristin koser og roser :-)

Søndag 12. august gikk turen for tredje gang den uka (befaring og sporlegging) til Lundamo for å være kjentmann og deltaker på Spanielklubben sin blodsporprøve i terrenget ved Saglimoen. ”Mine spor” lå innerst i et av områdene og ble gått først – og det er veldig greit, syns jeg. Etterpå var det bare å konsentrere seg om eget konkurransespor med Malin, som skulle gå helt til slutt for dommer Erik Jønland. Innen vi var kommet i gang var det blitt veldig varmt. (Denne dagen var faktisk denne sommerens hittil varmeste.) Men Malin var skikkelig tent etter å ha ventet i maaange timer på å få gå spor – så hun gjorde sitt hittil beste sporarbeid, sånn type ”Jøss, at det går an!!!” – og fikk gratulasjoner ved sporslutt av både dommer, dommeraspirant og sporlegger. Matmor var også dypt imponert, selvfølgelig ;-)

Av 18 deltakende hunder fikk 6 stk 0 pr, 2 stk 2. pr, 7 stk 1. pr og 3 stk 1. pr m/ HP. Da de 15 første var lest opp satt Malin og jeg fremdeles igjen. Nr 3 ble Dina Arnevik med springer Issi (Zelini’s Hattrick). Nr 2 og NVCh ble Hege Sagmyr med springer Winton (N DK SE(u)UCh FJV-08 Winton Moondance). Og nr 1 og prøvevinner ble Wenche R. Krogstad med cocker Malin (NVCh Häljans Sydney Bristow). HURRA for oss!Bak f.v. dommerne Sturla Røstadli, Erik Jønland og Magne Klokset (NKK-rep.). Foran f.v. Hege m/ Winton, Wenche m/ Malin og Dina m/ Issi.

På 2 år og 5 blodsporprøver (alle fastprøver) har Malin nå oppnådd 1 x 0 pr., 1 x 1. pr og 3 x 1. pr m/ HP. – Det er helt utrolig! Flinke sporsnuppa det! :-D

fredag, november 22, 2019